Başak şehir -- MERVAN RESTAURANT


Başak şehir  bölgesindeki  
  en ünlü Türk restoranlarından birini olan MERVAN RESTAURANT ‘A 
bizimle gelin.
MERVAN RESTAURANT’  en lezzetli Türk yemekleri sunuyor, Restoranımızda , sade bir Türk karakteriyle ve Arap dokunuşuyla karakterizedir. yemeklerimizde Arap ve Türk kültürü, modern ve Osmanlı yemek karışımlarındadır.
MERVAN RESTAURANT’  iki tür et sunar ve her zaman taze, kuzu ve sığır etidir. Türkiye'de Mervan kebab ve  Iskandar' kebabından başka lezzetli kebab artık  bulamazsınız. Restoranımımız da birden fazla çorba çeşidi sunuyor.
- Mercimek çorbası: Türk sofralarında ana yemeklerden biridir lezzetli  ve özel baharatlarla sunulmaktadır.
-Et Çorbası: koyun yada inek etin suyunu.
-Mantar Çorbası: oda çok lezzetli ... bunda hariç çok lezzetli çorpalarımız da var.
-lezzetli baharatlarla süsleniş tavuk yemesini istediğinizde MERVAN RESTAURANT’a gelmelisiniz.
- MERVAN RESTAURANT’I ADRESİNİ : ERTUĞRUL B. CAD. BAŞAKŞEHİR.
- MERVAN RESTAURANT’ında bu turdan sonra Türkiye'ye geldiğinizde yenilmesi gerekn bazı tatlıları bilmelisin.
Türk tatlıları, tüm tatlılardan, Batı ile Doğu sihirli ayırt edici özel karışımında farklılık gösterir. Türk mutfağı, dokuz ana mutfaktan oluşan bir karışımdır. Türkiye’de  Kültürler ve yemekler  köylere ve bölgelere göre değişir. Arap mutfağı Yakınlık nedeniyle Batı tatlılarıdan özellikle Türk tatlılarınıdan etkilendi. kuşku yoktur Türk mutfağını Kokulu bir tarih içerir. Türk tatlıları meyve, bal, şeker, şerbet ve yabani kırmızı meyvelerden yapılır. Kadayıf, nabulsiye künefe gibi çok tatlılar var  Tadına bakmadan Türkiye'den ayrılmayıni. Künafanın tüm çeşitlerini, Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemine kadar uzanır. En ünlü ve en lezzetli  Türk tatlılarını birlikte tanıyacağız.
lokum tatlısı: En ünlü türk tatlılarından biri.  Jel, şeker ve nişasta ile fındık ve meyve ile servis yapılır . Türk kahve ve Türk çayı ile öğle ve akşam yemeğinden sonra tüm Türk lokantalarında servis edilir. Şama bölgesinde boğaz rahatı adıyla bilinir. 
 
Bu tatlıyı sunan en ünlü şehirler, AFYON şehridir.Buu tatlının enlezzetli türü bu büyüleyici şehrin kafelerinde tadabilirsiniz.
 
Aşura tatlısı:  Biz müslüman olarak Aşura tatlısı  Ashura'nın kutsal gününü kutlamak için yaparız . prygamberimiz (s.a)  Muharrem'in dokuzuncu ve onuncu gününde oruç tutuğu gibi bizde o günlerde oruç tutuyotuz. tüm bayramlar, kandil gecelerinde ve kutlamalarda  Tüm Türk evlerinde sunar. Aşure, nohut , fasulye dan yapılır . ballı, üzümlü, portakallı, kuru üzümlü ve bademli badem ve fındıklı meyvelerle sunulmaktadır. En güzel türk tatlılarınden biri . yağlı olduğu için yanyemekler olmadan sunar. 
Balkan tatlısı olarak bilinir . Krem, süt ve karamelden oluşur. Krem, süt ve karamelden oluşur. Türkiye'de farklı bir lezzet ve şekil ile sunulmaktadir. Tatlı çok kırılgan ve hafif olmalı. özellikle BURSA VE İSTANBUL bölgelerinde  tüm türk resturanlarında bulunur .
Türk evinde misafirperverliğin temelidir. Güzel türk kahve ile birlikte servis edilir. 
irmik helvası: irmikten yapılan en önemli osmanlı tatlılarından biri.  Osmanlı döneminde  Osmanlı hilafetinin ve türkiyenin genelinde yayıldı. Süt, krema ve bazen antep fıstığı ile servis yapılır. Hafif ve lezzetli tatlılarından. Ana maddeler şeker, irmik, yağ, antep fıstığı, fındık ve ceviz. Bazen Türk tesellilerinde  kahve ile sunulyor. Türkiye genelindeki tüm lokantalarda bulunmaktadır. Ama ayırt edici bir lezzet sunan en önemli restoranları izmir bölgesinde bulunur. Bunlar Türklerin ünlü tatlılarından bazıları, hepsi değil.
 
 
 


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

http://mervanrestaurant.com.tr/site/story/tr

FAJİTA ET